Wednesday, October 7, 2009

Learning press release writing for Finnish media

Lehdistötiedote julkaisuvapaa heti

---

Uusi kotimainen terveyspalvelu etsii koekaniineita

HELSINKI, 7.10.2009 - Sosiaalisen median terveyspalvelu Illtags on vajaan vuoden kehityksen jälkeen avattu englanninkielisenä testiversiona. Palveluun haetaan suomalaisia Facebookin käyttäjiä testaamaan täysin uudenlaisen palveluidean toimivuutta.

Kysymyksenasettelu on seuraava: mikäli suomalaiset tekisivät flunssaan liittyvät Facebook-valittelunsa Illtagsin kautta, kuinka tarkkaan ja nopeasti saisimme paikallistettua ja ennustettua tartuntatautien etenemisen? Illtags yhdistää sosiaalisen Facebookin tilapäivityksissä ilmoitetut oireet Facebookin sosiaalisiin ryhmärakenteisiin. Näin kyetään havaitsemaan etenevät infektioaallot ja varoittamaan niistä niin, että osa käyttäjistä voisi mahdollisesti välttää sairastumisen.

Illtags syntyi pilke silmäkulmassa vuonna 2008, mutta on vuoden aikana kehittynyt kunnianhimoiseksi terveyttä edistäväksi hankkeeksi. Illtagsin perustajat lääkäri Markus Bergman ja IT-osaaja Wesa Aapro löivät päänsä yhteen, kun molemmat olivat pohtineet samanlaisen palvelun tarvetta.

"Wesa otti minuun yhteyttä, kun sai tarpeekseen lapsensa flunssakierteestä", kertoo Bergman. "On turhauttavaa kun flunssaan ja muihin arkisiin tartuntatauteihin ei ole varsinaisia parannuskeinoja. Tällöin ainoa keino pysyä terveenä on välttää tartunta. Toisaalta usein tuntuu, että jo pelkkä tieto tautien leviämisestä ja ilmenemisestä helpottaisi monen arkea."

Illtags avataan ajankohtaiseen aikaan, kun Suomi valmistautuu H1N1-epidemiaan. Vakava asia pistää herrat mietteliäiksi. Kuinka sopivaa on väittää, että Facebookilla voi taistella flunssaa vastaan?

"Olemme monta kertaa kysyneet itseltämme että voiko tämä oikeasti toimia, mutta vielä emme ole kuulleet yhtään vakuuttavaa syytä, miksi ei", toteaa Wesa Aapro. "Jos edes osa meistä voi välttää sairastumisen, voimme kutsua projektia onnistuneeksi. Siksi tätä kannattaa yrittää."

Hankkeeseen voi osallistua ottamalla käyttöön Facebook-sovelluksen osoitteessa illtags.com/facebook. Tarkempi hanke-esittely löytyy osoitteessa illtags.com.

---

Lisätietoja:

http://illtags.com/faq/
Wesa Aapro, wesa.aapro AT kaislainnovations.com, +358505933854
Markus Bergman, markus.bergman AT kaislainnovations.com, +358503075797

No comments:

Post a Comment